یکشنبه ۳۱ فروردین ۰۴

آرشیو خرداد ماه 1403

معلومات عمومی

کشاورزی مدرن چیست

۱۲ بازديد



با پیشرفت علم، بیماری‌ها بیشتر کنترل می‌شود و با افزایش جمعیت، انسان‌ها به غذای بیشتری احتیاج پیدا می‌کنند. برای دستیابی به تولید مواد غذایی بیشتر، از روش‌های جدید و تکنولوژی روز دنیا در کشاورزی استفاده می‌شود. به همین دلیل هر روز بازده تولیدات کشاورزی بالاتر می‌رود و مدرن‌تر می‌شود. کشاورزی مدرن برای اولین بار در نیمه دوم قرن بیستم و برای تأمین تقاضای مواد غذایی که روز به روز هم افزایش می‌یافت، توسعه پیدا کرد. این موضوع در کشورهای پیشرفته بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و اکثر محصولات خوراکی گیاهی به این روش تولید می‌شود. اما متاسفانه هنوز در کشورهای در حال توسعه جدی گرفته نشده است.

توجه به این موضوع در آینده کشاورزی و تولید غلات، حبوبات و سبزی‌جات، کمک زیادی به استقلال کشورها از لحاظ تولیدات زراعی دارد. اما آیا می‌دانید کشاورزی مدرن چیست و چگونه انجام می‌شود؟ چه مزایایی دارد و معایب آن چیست؟ در مقاله اموزش کشاورزی مدرن این موضوع به طور کامل بررسی می‌شود. با من در عظیم مدیا همراه باشید تا باغداری مدرن و ادوات کشاورزی مدرن جهان را بشناسید.

 

کشاورزی مدرن چیست و چه اهمیتی دارد

منابع کره زمین محدود است و این سیاره روز به روز فشار بیشتری را از سمت انسان‌ها تحمل می‌کند. آب شیرین در حال کم شدن است و شاید تا چندین سال آینده اولین سفرهای فضایی به مریخ آغاز شود. اما این‌ها نمی‌تواند مانع تکامل انسان و تلاش او برای پیشرفت و ایجاد زندگی بهتر روی این کره خاکی شود. این اتفاق به لطف علم امکان‌پذیر است.

کشاورزی مدرن یک منجی است که می‌تواند جمعیت روزافزون انسان‌ها را با استفاده از منابع محدود و بدون آسیب رساندن به طبیعت تغذیه کند. کشاورزی نوین به اعداد، مدیریت منابع و بازخوردها متکی است. علاوه بر این تمام سعی خود را بر کسب اطمینان از عدم وجود مشکل می‌گذارد. کشاورزی آنلاین روش کارآمدی است که با استفاده از منابع محدود آب، انرژی و فضا، تقاضای فزاینده انسان‌ها برای مواد غذایی را تامین می‌کند.

تجهیزات کشاورزی مدرن و زراعت نوین برای اولین بار در قرن هجدهم و همراه با تصویب "انقلاب کشاورزی انگلیس" برای تولید محصول بیشتر در تکه‌های کوچک زمین آغاز شد. بعدها و در دوران جنگ، دانشمندان کشاورزی مجبور به انجام کارهای پیچیده‌تری شدند که به باغبانی مدرن نیز کمک بیشتری کرد. این اتفاق در نهایت به تولید بالای محصولاتی مانند برنج و گندم منجر شد و تعداد گرسنگان کاهش یافت. اما امروزه به دلیل کمبود آب، وجود این روش‌های نوین بیشتر احساس می‌شود. از طرفی منابع انرژی هم کاهش پیدا می‌کند؛ اما خوشبختانه در اطراف ما تکنولوژی‌های متنوع و مفیدی برای حمایت از این ایده پیشرفته وجود دارد.

 

سلامتی انسان و تامین انرژی موردنیاز همواره مورد اهمیت بوده است. علاوه بر این انسان‌ها در طول زمان در تلاش بوده‌اند تا با صرف هزینه‌های کمتر، تولید بیشتری داشته باشند. کشاورزی مدرن به این هدف جامه عمل پوشاند و انسان از این طریق به مزایای بسیار زیادی دست پیدا کرد. مزایایی از قبیل اینکه:

  • بیشتر مردم در سراسر جهان بیشتر و بهتر غذا می‌خورند؛
  • افزایش تولید باعث بهبود مداوم رژیم‌های غذایی، افزایش غذاهای در دسترس، تنوع غذایی و دسترسی به محصولات غذایی با پروتئین بالا شده است؛
  • مواد غذایی اضافی تولیدی توسط سیستم‌های مدرن، باعث درک بهتر زندگی و پتانسیل‌های موجود شده است؛
  • باعث افزایش بهره‌وری نیروی کار می‌شود و از توسعه و رشد انسان پشتیبانی می‌کند؛
  • با کاهش هزینه‌های غذا، کیفیت و سطح زندگی بهبود یافته است. در نتیجه قدرت خرید بیشتری برای کالاهای مصرفی دیگر مانند آموزش، بهداشت و درمان و تفریحات به وجود آورده است؛
  • درآمد مصرف‌کننده را افزایش داده است. این روند عامل اصلی رشد اقتصادی در کشورهای پیشرفته و در برخی از کشورهای در حال توسعه بوده است؛ زیرا امروزه مصرف‌کنندگان در ایالات متحده کمتر از 10% از درآمد خود را صرف خرید غذا می‌کنند؛ در حالی که این مقدار برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه، نیم یا بیش از نیمی از درآمد است. این امر باعث افزایش کیفیت زندگی می‌شود.
  • کشاورزی مدرن باعث توسعه یک سیستم تجاری قوی و مبتنی بر قوانین برای بهبود توزیع غذا و افزایش دسترسی در مناطق با مشکل کمبود غذا بوده است.
  • فشارهای فیزیکی وارد بر محیط زیست کاهش یافته است.

متاسفانه گرسنگی و سوء تغذیه کنونی به حدود یک میلیارد نفر در جهان رسیده است. سیاست‌های ضعیف، بهره‌وری پایین و درآمد پایین باعث این موضوع شده است. عدم استفاده از فناوری‌های جدید برای پیشرفت بهره‌وری در مزرعه و سیستم غذایی، این مشکلات را بدتر می‌کند. مخصوصا مشکلات افراد و خانواده‌هایی که در فقر زندگی می‌کنند. باغداری مدرن با فوایدی که دارد، باعث افزایش تولید و کمتر شدن این مشکلات شده است.

 

نتیجه گیری کلی در مورد کشاوورزی مدرن

امروز بشر پیشرفت و نبوغ و اختراعات زیادی در صنعت کشاورزی و باغبانی . نهالستان داشته از جمله کشور ما ایران که بر اساس آمار سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) در سال ۲۰۲۰، هلند بزرگترین صادرکننده پیاز بوده و دو کشور چین و مکزیک در رتبه های دوم و سوم، پاکستان جایگاه هشتم، افغانستان جایگاه پانزدهم و ایران نیز جایگاه ۳۳ قرار دارد که این پشرفت ها مکانیزه کردن ادوات و ماشین آلات کشاوزی و اصلاح انواع نباتان و اصلاح نهال های باغبانی از جمله نهال ها ، نهال گردو ، نهال گیلاس ، نهال بادام ، نهال گلابی ، نهال زرشک ، نهال پسته و چندین نهال دیگر. ولی هنوز این کشاورزی مدرن معایب زیادی دارد که شاید در سالیان دراز پی به انها ببرد.

پیوند صحیح نهال پسته

۱۴ بازديد





نهال پسته
 به عنوان یک محصول بسیار سود آور، همواره مورد توجه کشاورزان و باغداران بوده است. پس از کشت پسته در نهالستان کشاورزان باید در مدت زمان نسبتا طولانی منتظر ثمردهی درختان پسته باشند. نحوه کاشت، کوددهی، سم پاشی و رفع آفات در کنار پیوند درخت پسته می‌تواند در برداشت پسته مرغوب نقش مهمی را ایفا کند. در اینجا سعی داریم با پیوند نهال پسته بیشتر آشنا شویم و کلیه نکات مهم و ضروری در پیوند درخت پسته را مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

بیوگرافی درخت پسته

 

 

پسته گیاهی است که از دیرباز درنقاط مختلف ایران مورد کشت و پرورش قرار می‌گرفته است. جنگل­های وحشی و خودروی پسته در ناحیه شمال شرقی ایران و نواحی هم مرز با ترکمنستان و افغانستان پیشینه‌ای باستانی دارد و تصور می‎رود که درخت پسته حدود 4-3 هزار سال قبل در ایران اهلی شده و مورد کشت و کار قرار گرفته است. باستان شناسان سبزوار و سرخس را از قدیمی ترین مناطق کشت پسته می‎دانند و سابقه کشت پسته در دامغان، سمنان و قزوین را به قرن هفتم هجری و در استان کرمان به قرن دوازدهم هجری نسبت می‎دهند. کشت پسته در سایر نقاط ایران سابقه 200-150 ساله دارد. هرودوت مورخ مشهور یونانی نیز در نوشته های خود اشاراتی به کشت پسته کرده، بنابراین درخت پسته در ایران سابقه تاریخی دارد.

 

انواع پیوند نهال پسته

برای قلمه زدن و پیوند درخت پسته، سه روش متداول وجود دارد. پیوند شکمی، پیوند لوله‌ای و پیوند اسکنه‌ای. برای موفقیت پیوند زدن باید شرایط محیطی، نزدیکی پایه و پیوند، حذف آفات و سایر عوامل موثر در رشد پسته رعایت شود.

پیوند شکمی

ابتدا پوست پایه را به شکل T برش داده و لبه پوست را جدا می کنیم. سپس پیوندک جوانه را با پوست جدا و داخل شکاف گذاشته و از بالا و پایین می بندیم. برای بریدن جوانه باید قسمتی از پوست همراه آن باشد و در داخل شکاف قرار گیرد. در مورد پیوند بر روی نهال ها باید به این نکته توجه کرد که اگر در مرداد و شهریور اقدام به پیوند نماییم، پس از پیوند عمل سربرداری شاخه را انجام نمی دهیم. این عمل برای جلوگیری از سرمازدگی صورت می گیرد. به همین منظور عمل سربرداری را در اوایل فروردین انجام می دهیم که به آن پیوند خواب یا زندانی می گویند. در درختانی مثل انجیر و فیکوس که دارای شیرابه می باشند باید حالت برش شکاف بر روی پایه و حالت فوق باشد تا شیرابه باعث خشک شدن جوانه نشود (این پیوند به شکل H هم می تواند انجام گیرد). در پیوند شکمی بعد از دو یا سه روز به دمبرگ دست می زنیم. اگر این دمبرگ افتاد نشان دهنده این است که پیوند ما گرفته است. در غیر این صورت پیوند نگرفته است.

 

پیوند لوله‌ای

در پیوند لوله‌ای پایه و پیوندک باید هم اندازه باشند و ضخامت یکسانی داشته باشند. به همین منظور ابتدا پوست پایه را جدا می کنیم (همانند پوست موز).

سپس بخشی را که دارای جوانه است برای پیوندک انتخاب و برش می دهیم و با چرخاندن توسط دست پوست را به طور کامل جدا کرده و این پوست را به پایه بدون پوست جایگزین می کنیم که در این حالت باید آن را ببندیم.

ولی اگر شکافی در پوست ایجاد نکنیم و پوست به صورت لوله ای جدا شود، نیازی به بستن آن نمی باشد.

 

پیوند اسکنه ای

در پیوند اسکنه‌ای ابتدا تنه یا شاخه های کلفت را کف بر می کنیم و در وسط آن شکافی ایجاد می کنیم که این عمل توسط اسکنه زن انجام می شود و پایه آماده پیوند می شود. سپس برای ایجاد پیوندک، شاخه ای را که دارای تعدادی جوانه است انتخاب کرده و آن را می بریم تا به چوب برسیم و از یک سمت با پوست باقی بماند. سپس آن را داخل شکاف گذاشته، به طوری که پوست پیوندک با پوست پایه در تماس باشد. در پایان باید به اطراف آن چسب پیوند یا گل مالیده شود. در پیوندهای جوانه بیشتر از پیوند شکمی و در پیوندهای شاخه بیشتر از پیوند اسکنه استفاده می شود.

 

جوش نخوردن پیوند درخت پسته وعلت های ساده آن

یکی از علل جوش نخوردن پیوند نهال پسته ایجاد فاصله به دلیل قرار گرفتن هوا (به علت محکم نبستن پیوندک) یا شیره درخت مابین سطح تماس پیوندک و آوند پایه است. اگر علت آن شیره نهال باشد، باید در زمان آبیاری نهال و تقسیم تعداد پیوند به تناسب قدرت درخت باید تجدید نظر شود. بعد از بازدید از پیوندک های جوش نخورده و بازرسی آنها بیشترین آمار ناموفق بودن پیوندک ­ها به دلیل شیره نباتی بود. برای جلوگیری از این پدیده باید فاصله اخرین ابیاری قبل پیوند را زیاد نمود. اگر آبیاری انجام نشود و یا کم انجام شود و یا برعکس زیاد انجام شود هر دو می تواند  جوش خوردن را مختل کند.

تجربه نشان داده است نهال­ های پسته ای که از 7 تا 15 روز قبل از پیوند آبیاری شده بودند. حتی با وجود این فاصله زمانی در آبیاری باز هم مقداری شیره نباتی در اطراف پیوندک آنها مشاهده شده ولی به دلیل کم بودن شدت آن در ایجاد و تشکیل لایه زاینده مانعی ایجاد نکرد.

درباره مجلات اینترنتی بیشتر بدانید

۱۶ بازديد

معرفی
عصر دیجیتال بسیاری از صنایع از جمله صنعت نشر مجلات را مختل کرده است. مجلات سنتی با یک چالش مواجه شده اند: انتشارات دیجیتال. مجله اینترنتی از زمان ظهور تبلت ها و گوشی های هوشمند شروع به محبوبیت کردند. این مجلات دیجیتالی در چند سال گذشته رشد چشمگیری داشته اند و به منبع اطلاعات و سرگرمی برای تعداد فزاینده ای از مردم تبدیل شده اند. بنابراین مجله اینترنتی دقیقا چیست؟ این مقاله به شما ایده می دهد که مجله اینترنتی چیست و چه تفاوتی با مجلات سنتی دارد.

انتشارات دیجیتال
مجلات آنلاین نسخه دیجیتال مجلات چاپی هستند. مانند مجله اینترنتی تکنولوژی آنها یک تجربه خواندن چند رسانه ای و تعاملی ارائه می دهند که به خوانندگان اجازه می دهد با محتوا تعامل داشته باشند. مجلات آنلاین را می توان در رایانه، تبلت و گوشی های هوشمند مشاهده کرد. مجلات دیجیتال فرصت های جدیدی را برای ناشران برای ایجاد محتوای تعاملی و همه جانبه تر، مانند ویدیوها، انیمیشن ها، گرافیک های تعاملی و اینفوگرافیک ها باز کرده اند.

ظهور نشر دیجیتال به مجلات اجازه داده است تا با مخاطبان خود به روشی شخصی تر ارتباط برقرار کنند. مجلات آنلاین ویژگی‌های تعاملی مانند لینک‌ها، ویدیوها و انیمیشن‌ها را ارائه می‌دهند که به خوانندگان اجازه می‌دهد بیشتر با محتوا درگیر شوند. مجلات آنلاین همچنین می توانند نسبت به مجلات چاپی سازگارتر با محیط زیست باشند، زیرا نیازی به ارسال کاغذ و فیزیکی ندارند. علاوه بر این، آنها را می توان به راحتی ذخیره کرد و به صورت آنلاین به آنها دسترسی داشت و از درهم ریختگی فیزیکی جلوگیری کرد.

مزایای مجلات آنلاین
مجلات اینترنتی مزایای متعددی نسبت به مجلات چاپی دارند. اول از همه، آنها در دسترس تر هستند زیرا می توانند توسط افراد بیشتری در سراسر جهان مشاهده شوند. مجلات آنلاین نیز به دلیل توانایی آنها در اشتراک گذاری در رسانه های اجتماعی، دامنه وسیع تری دارند. خوانندگان می توانند به راحتی مقالات، ویدئوها و تصاویری را که برایشان جالب است به اشتراک بگذارند که می تواند به افزایش دید مجله کمک کند. همچنین در مقایسه با مجلات چاپی به دلیل انعطاف پذیری نشر دیجیتال می توانند محتوای بیشتری داشته باشند.

علاوه بر این، مجلات آنلاین اغلب ارزانتر از مجلات چاپی هستند زیرا نیازی به هزینه چاپ و توزیع ندارند. مجلات آنلاین نیز می توانند سریعتر از مجلات چاپی به روز شوند. ناشران می توانند محتوای جدید را در زمان واقعی بارگذاری کنند و به خوانندگان این امکان را می دهد که سریعتر به آخرین اطلاعات دسترسی پیدا کنند. علاوه بر این، مجلات آنلاین می توانند شامل تبلیغات هدفمند باشند که می تواند به کسب درآمد از محتوا کمک کند.

چالش های مجلات آنلاین
در حالی که مجلات آنلاین مزایای بسیاری را ارائه می دهند. مانند مجله اینترنتی سلامت و بهداشت با چالش هایی نیز روبرو هستند. اول اینکه مجلات آنلاین باید برای جذب خوانندگان با وبلاگ ها و سایت های خبری آنلاین رقابت کنند. وبلاگ ها و سایت های خبری آنلاین هزینه تولید کمتری دارند و بنابراین می توانند محتوای رایگان یا کم هزینه را ارائه دهند. برای مجلات آنلاین رقابت با این امر می تواند دشوار باشد. با این حال، ناشران می توانند اشتراک های پولی را برای دسترسی به محتوای انحصاری ارائه دهند.

مجلات آنلاین نیز با چالش های فنی مانند سازگاری با مرورگرها و پلتفرم های مختلف مواجه هستند. ناشران باید اطمینان حاصل کنند که محتوای آنها در همه انواع دستگاه ها قابل دسترسی است، که دستیابی به آن دشوار است. علاوه بر این، مجلات آنلاین باید به طور مداوم نوآوری کنند تا تجربه خواندن فراگیرتر و تعاملی بیشتری ارائه کنند. برای انجام این کار، آنها باید روی فناوری پیشرفته و ابزارهای طراحی سرمایه گذاری کنند تا محتوای جذاب و قانع کننده ایجاد کنند.

نتیجه
مجلات آنلاین تجربه خواندن تعاملی و چند رسانه ای را ارائه می دهند. که به طور فزاینده ای در بین خوانندگان محبوب می شود. مانند: مجله اینترنتی گردشگری  آنها چندین مزیت نسبت به مجلات چاپی دارند، از جمله دسترسی، دسترسی بیشتر، انعطاف پذیری در ویرایش، هزینه کمتر و قابلیت به روز رسانی سریع. با این حال، آنها همچنین با چالش هایی مانند رقابت با وبلاگ ها و سایت های خبری آنلاین و همچنین مشکل در کسب درآمد از محتوا مواجه هستند. علیرغم این چالش ها، مجلات آنلاین همچنان به محبوبیت خود ادامه می دهند و گزینه مناسبی برای ناشرانی هستند که به دنبال دسترسی موثرتر به مخاطبان خود هستند.

در نهایت، پلتفرم‌های انتشار دیجیتالی مانند Calameo حل چالش‌های ناشران مجلات آنلاین را با ارائه ابزارهایی که به‌طور خاص برای استفاده آنها طراحی شده‌اند، آسان می‌کنند. نسخه آزمایشی 14 روزه رایگان پیشنهاد PLATINUM ما را درخواست کنید و قدرت ابزارهای حرفه ای ما را کشف کنید.

روش های مختلف از بیرن بردن لک های صورت

۲۶ بازديد

پوست ناهموار می تواند شما را به استفاده از محصولات روشن کننده پوست سوق دهد، اما اثرات آنها می تواند حداقل باشد و خطرات آن زیاد است. بهترین راه برای محافظت از پوست استفاده منظم از ضد آفتاب و صحبت با یک متخصص پوست است.

از کرم رفع لک و تیرگی پیری گرفته تا جای زخم، بسیاری از چیزها می توانند چهره شما را ناهموار نشان دهند. در حالی که پوست ناهموار و بی ضرر ممکن است برخی افراد را وادار کند تا محصولات مختلف روشن کننده پوست را امتحان کنند.

در حالی که بسیاری از محصولات و راه حل های روشن کننده پوست در بازار وجود دارد، اما همه آنها برابر نیستند و برخی حتی می توانند خطرناک باشند. دانستن اینکه چه چیزی را باید جستجو کنید می‌تواند به شما کمک کند تا اگر می‌خواهید پوستی یکدست‌تر داشته باشید، یک گزینه مطمئن را انتخاب کنید.

به گفته دیوید ای. بانک، MD، از بیمارستان نیویورک-پرسبیتریان، هیپرپیگمانتاسیون یا لکه های تیره می تواند ناشی از اسکار آکنه، قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید یا تغییرات هورمونی باشد.

وی گفت: کرم‌ها و سرم‌های مختلفی وجود دارد که بیماران می‌توانند از آنها برای روشن کردن، روشن‌کردن و کاهش نقاط تیره در طول زمان استفاده کنند.

هر یک از این گزینه های درمانی با خطراتی همراه است. برای یافتن اینکه کدام گزینه ممکن است برای شما بهتر عمل کند، ادامه دهید.

 

کرم ها و سرم های هیدروکینون

شاید محبوب ترین راه حل برای روشن شدن پوست به صورت نقطه به نقطه محلول های موضعی مانند: سرم پوستی هیالورونیک اسید حاوی هیدروکینون باشد.

مطالعه‌ای در سال 2013، فواید بالقوه‌ای را برای ملاسمای صورت یافت که باعث تغییر رنگ می‌شود. تحقیقات بیشتری برای تعیین دامنه کامل اثربخشی مورد نیاز است.

در حالی که قبلاً بدون نسخه (OTC) در دسترس بود، سازمان غذا و دارو (FDA) وضعیت هیدروکینون را در سال 2021 تغییر داد و اکنون فقط به صورت نسخه در دسترس است.

در حالی که برای استفاده در محصولات آرایشی بی خطر است، غلظت هیدروکینون محدود است زیرا در غلظت های بالاتر خطرات بیشتری را به همراه دارد.

در واقع، در آفریقای جنوبی، استفاده از آن به هیچ وجه قانونی نیست. همچنین در کانادا به عنوان "انتظار می رود سمی یا مضر" طبقه بندی شود.

نگرانی هایی وجود دارد که این ماده می تواند باعث سرطان شود، اما تحقیقات موجود منبع مورد اعتماد محدود است.

توصیه می شود که افراد فقط از محصولات حاوی هیدروکینون به صورت کوتاه مدت استفاده کنند. اگر احساس سوزش، تیرگی غیرمعمول پوست یا هر عارضه جانبی دیگری داشتید، فوراً مصرف آن را متوقف کنید.

محلول های رتینوئید

محصولاتی مانند Retin-A و Renova یک راه حل جایگزین هستند. آنها حاوی رتینوئیک اسید هستند که باعث افزایش گردش سلولی، تسریع لایه برداری و رشد پوست جدید و سالم می شود.

تحقیقات بالینی منبع مورد اعتماد وجود دارد که رتینوئیدها و بهبود پیری پوست را به هم مرتبط می‌کند، از جمله در منبع معتبر پوست سیاه.

این مواد می توانند به میزان قابل توجهی خشک شوند و پوست را نسبت به اشعه های خورشید حساس تر کنند. اگر این راه حل ها را انتخاب می کنید، بدانید که کارکرد آنها ممکن است چند ماه یا بیشتر طول بکشد. حتماً هر روز از ضد آفتاب استفاده کنید.

لیزر درمانی و لایه برداری

یک گزینه تهاجمی تر برای روشن کردن لکه های تیره، لیزر درمانی است که از انرژی نور متمرکز استفاده می کند. برخی از درمان های لیزری خود رنگدانه را هدف قرار می دهند، در حالی که برخی دیگر با حذف لایه به لایه پوست کار می کنند.

 

با این روش لایه های تیره پوست می سوزند.

انواع مختلفی از لیزر درمانی وجود دارد. این محلول سریعتر از محصولات موضعی عمل می کند. اما نیازی به گفتن نیست که خطراتی نیز وجود دارد.

با روشن کردن پوست با لیزر، ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

تورم

سرخی

تنگی

جای زخم

عفونت

تغییرات در بافت پوست

لایه بردارهای شیمیایی

محصولات لایه بردار شیمیایی معمولا از انواع مختلفی از اسیدهای ملایم برای شکستن سلول های مرده پوست یا لایه بالایی پوست استفاده می کنند. برداشتن این لایه می تواند به آشکار شدن پوست سالم تر و یکنواخت تر زیر آن کمک کند.

اگرچه بسیاری از آنها نسبت به لایه‌بردارهای فیزیکی مانند اسکراب‌های شکر کمتر تحریک‌کننده هستند، اما آنها نیز می‌توانند باعث تحریک پوست شوند.

لایه بردارهای شیمیایی از موادی مانند:

آلفا هیدروکسی اسید (AHA)

آزلائیک اسید

بتا هیدروکسی اسید (BHA)

اسید گلیکولیک

اسید لاکتیک

اسید ماندلیک

اسید سالیسیلیک

اینها را می توان بدون نسخه یا در اشکال قوی تر از پزشک یا متخصص پوست خریداری کرد.

 

استفاده کم از لایه بردارهای شیمیایی بسیار مهم است زیرا پوست شما برای بازسازی و ترمیم به زمان نیاز دارد. استفاده از یک محصول بیشتر از مقدار مورد نظر می تواند منجر به تحریک یا التهاب شود.

برخی از پوست ها به محصولات شیمیایی مختلف حساس تر هستند. در صورت مشاهده هر گونه عوارض جانبی، مصرف آن محصول را قطع کنید.

 

هشدار در مورد محصولات تزریقی

توسط منبع معتبر FDAT مشخص شده است که محصولات روشن کننده یا سفید کننده پوست تزریقی هم ناایمن و هم ناکارآمد هستند. آنها پتانسیل تشکیل مواد یا آلاینده های مضر را دارند.

اگر از محصولات تزریقی برای روشن کردن پوست استفاده کرده اید و عوارض جانبی دارد، در اسرع وقت با یک ارائه دهنده 

آیا این مفید بود؟

راه حل های دیگر

می‌توانید محصولات OTC را پیدا کنید که ادعا می‌کنند توانایی‌های روشن‌کنندگی و «اصلاح» پوست را از طریق مواد طبیعی دارند. به گفته بانک، ترکیبات رایج در این محصولات عبارتند از:

 

ویتامین سی

آزلائیک اسید

عصاره انار

بتاکاروتن

عصاره شیرین بیان

 

هنوز خطراتی در مورد این محصولات وجود دارد. پوست شما می تواند

تقریباً به هر چیزی - از جمله محصولات طبیعی - حساسیت یا واکنش آلرژیک داشته باشید.

 

جلوگیری از ایجاد لکه های تیره

برای اکثر افراد، اثرات محصولات روشن کننده پوست در مقایسه با خطرات آن حداقل است.

اجتناب از آسیب پوست در وهله اول معمولاً بهترین راه حل است. مراقبت از پوست خود حتی پس از ایجاد لکه ها از بدتر شدن آنها جلوگیری می کند.

 

بانک گفت: "محافظت شدید در برابر آفتاب برای محو شدن لکه های تیره کلیدی است." استفاده از محصولاتی با ترکیبات مسدودکننده مانند اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم بسیار مهم است